Lichtplan berekening

Een lichtplan en een lichtplan berekening zijn belangrijke onderdelen om te komen tot uw lichtinstallatie. Met de lichtplan berekeningssoftware Dialux maken onze experts van Luxnet graag een professionele lichtplan berekening voor u.

Lichtplan berekening

Lichtplan berekening met Dialux

In de lichtplan berekening wordt het verwachte lichtbeeld gesimuleerd. Zo kan er berekend worden hoeveel verlichting u nodig heeft om aan de minimale eisen van een opdracht te voldoen.

Voldoende licht is heel belangrijk! Te weinig licht zorgt voor vermoeidheid en zorgt daardoor voor meer ziekteverzuim. Ook de arbeidsproductiviteit neemt af bij te weinig licht. Laat daarom berekenen of uw ruimte genoeg licht heeft! In onze lichtplan berekeningen worden de normen uit de Arbowet gehanteerd als maatstaf. In deze zogenoemde NEN normen staat beschreven wat volgens Arbo-richtlijnen de minimale hoeveelheid licht is waaraan een ruimte moet voldoen. Dit kan per functie en werkplek verschillend zijn.

Onze calculatieafdeling zal aan de hand van de berekeningen kijken welk aantal lampen de juiste lichtopbrengst levert, ook zal er gekeken worden naar de verdeling van de armaturen. De lichtbundel en het lumenoutput van een armatuur is belangrijk voor het behalen van bepaalde Luxwaarden. Heeft u eigen armaturen in IES files? Deze worden dan verwerkt in een lichtoplossing die bestaat uit drie verschillende mogelijkheden, Basic pakket, Standaard pakket en Premium pakket.